Прайм Технолоджийс ООДПрайм Технолоджийс ООД
EnglishEnglish

Съществени икономии на дизел със скалпиращи машини CDE от серия R

Повишените разходи за гориво принуждават производителите на инертни материали да търсят нови начини и възможности за икономии, в т.ч. подмяна на неефективна техника. Машините за първично пресяване (скалпиране) на CDE от серия R се предлагат като ефективни системи за подаване и скалпиране на материал в технологични линии за пресяване с миене, като сега, благодарение на техния най-съвременен дизайн, те са особено актуални, предвид високите цени на горивата. Това се отнася най-вече за уникалното им изцяло електрическо задвижване, осигуряващо максимална възвращаемост на инвестицията.

 

Иновативната конструкция на задвижването VibroCentric е изключително лека, но гарантира висока работна скорост за повишена производителност на пресяване. Машината е допълнително олекотена благодарение на уникалния дизайн на валовете на ситовия модул и патентованата технология за производство на страничните стени, която без заваряване постига по-здраво и по-леко сито. То е напълно способно да работи със същата скорост като традиционните сита, но с изразходване на по-малко енергия. Ето защо, сега повече от всякога, то е истинската алтернатива на дизел-хидравличните скалпиращи машини.

"Типичната верижна скалпираща машина с дизел-хидравлично задвижване, захранвана от дизелов двигател, изразходва гориво от около 18-20 л/ч, докато моделът R4500, когато се захранва например от дизелов електрогенератор, ще изгори само половината, което е 10 л/ч, или 5 л/ч за по-малкия модел R1500. Усреднени изчисления показват, че клиентите ни могат да спестят над 40 000 евро годишно, ако използват нашата серия R", обяснява Пол Куин, водещ инженер Продуктово развитие в CDE.

Друго голямо предимство, което трябва да се вземе предвид, когато се разсъждава върху възвращаемостта на инвестицията, са по-ниските разходи за поддръжка. Изцяло електрическата система, която задвижва скалпиращите машини от серия R, изисква по-малко разходи за поддръжка в сравнение с една типична дизел-хидравлична система и на свой ред предполага по-малко престои на техниката за сервизиране.

 

Екип

Прайм Технолоджийс ООД