Прайм Технолоджийс ООДПрайм Технолоджийс ООД
EnglishEnglish

Komptech с три иновации на IFAT 2022

От 30 май до 3 юни в Мюнхен се проведе IFAT 2022 - водещо световно изложение за технологии за управление и преработка на отпадъци и отпадъчни води. На щанда на реномирания производител Komptech вниманието привлякоха три съвсем нови модела: шредерите Terminator 5200 direct SL и Lacero 8010, както и пресевната машина Multistar L3.

Настроението на щанда на Komptech бе празнично, тъй като през 2022 г. компанията отбелязва своята 30-годишнина под мотото "Never Waste an Opportunity". На откритата демонстрационна площ посетителите бяха впечатлени от способностите на машини от сериите Crambo, Axtor и Multistar, сред които изпъкваше новото попълнение в гамата - Lacero 8010.

Важен акцент на щанда на Komptech бе поставен върху шредера Terminator 5200 direct SL. Той се отличава с ново директно електрическо задвижване на дробилния барабан, осигуряващо изключително висока енергийна ефективност. Възможността за преработка на най-различни видове отпадъци е както при машините с хидравлика, а регулирането на работната скорост е безстепенно. Електромоторите са свързани към планетарна предавка чрез многодисков съединител и така задвижването е добре защитено в случай на претоварване (блокиране на барабана).

В сърцето на изцяло новия Lacero 8010 инженерите на Komptech са поставили масивен шредиращ ротор в съчетание с дизелов двигател Cat C18 с мощност 800 к.с. (Етап V). С тази машина могат да се шредират по-най-ефективен начин почти всички видове дървесина и зелена маса. Производителността достига 400 куб. м/ч, а резултатът е изключително хомогенен материал по стандарт EN ISO 17225-1 за твърдо биогориво. В конструкцията на ротора влизат 16 подсилени износващи се плочи, които могат да се обръщат и използват от двете страни, удвоявайки експлоатационния живот.

С новото поколение L3, Komptech въвежда трета генерация пресевна машина от типа Star Screen (със система от валове, по които звездообразно са монтирани палци с различни размери). Ситото е цялостно преконструирано и по-голямо, но целта и задачата му остават непроменени: да произвежда три висококачествени фракции, съставени от най-различни входящи материали като компост, отпадъчна дървесина и биомаса с едновременно изхвърляне на замърсителите.

 

 

Екип

Прайм Технолоджийс ООД