Прайм Технолоджийс ООДПрайм Технолоджийс ООД
EnglishEnglish

Metso Outotec придоби Tesab Engineering

През Aприл 2022 г. Metso Outotec подписа споразумение за придобиване на Tesab Engineering Ltd - производител от Северна Ирландия на мобилна техника за преработка на инертни материали в кариери и рециклиране на асфалт и бетон.

От Metso Outotec съобщават, че оборотът на Tesab Engineering Ltd през 2021 г. е около 30 млн. евро, а персоналът е над 60 души, базирани основно в Европа. Стойността на сделката не е оповестена. С това придобиване Metso Outotec ще допълни настоящата си гама, предлагана на пазарите на мобилна трошачна и пресевна техника.

Продуктовото портфолио на Tesab включва широка гама от мобилни трошачки с верижна ходова част. Челюстните модели са два и предлагат производителности до 350 т/ч и до 400 т/ч. Има разработен вариант с хибридно задвижване. Роторните модели са четири, с капацитети от 150 т/ч до 350 т/ч. Конусните мобилни трошачки Tesab се предлагат в три модела с производителности до 160 т/ч, 200 т/ч и 240 т/ч. Интересни са и колесните модели - вторични роторни машини с капацитети 150 т/ч и 250 т/ч.

Гамата от мобилни пресевни машини също е широка. Тя е съставена от три двуплощни и два триплощни модела, като най-големите производителности достигат 650 т/ч. Тук влизат също четири машини за предварително пресяване (скалпиране) - най-голямата е с капацитет 800 т/ч. Три пресевни инсталации тип хидроциклон за измиване на пясък завършват моделите на Tesab в този сегмент.

След като Tesab придоби компанията Trackstack, в портфолиото влиза и пълна гама мобилни стакери за стифиране на материал на далечно разстояние.

Важно уточнение е, че Tesab ще продължи да съществува като независима марка в рамките на Metso Outotec и ще управлява своя собствена дилърска мрежа. "Много се радваме да приемем Tesab в семейството на Metso Outotec. Убеден съм, че ние можем да развием още по-добре техния бизнес. Възнамеряваме да разширим глобалното пазарно покритие на Tesab чрез създаване на нови представителства и подсилване на присъствието на Tesab на нови пазари", заяви Марку Симула, президент на бизнес направление Инертни материали в Metso Outotec.

 

Екип

Прайм Технолоджийс ООД