Прайм Технолоджийс ООДПрайм Технолоджийс ООД
EnglishEnglish

Komptech Lacero 8010: Иновации и шредиране с високи резултати

Високопроизводителният шредер Lacero е една от най-новите иновации на Komptech. Благодарение на сътрудничеството с PON Equipment BV, официалния представител в Нидерландия и местния клиент Den Ouden, Komptech успешно разработи машина за шредиране на всички видове дървесина и зелена биомаса.

Komptech Lacero Shredder 2a

От голямо значение е фазата на изпитания и постоянно подобряване на шредера в реални работни условия при клиента Den Ouden, където са създадени всички условия за постоянно захранване на машината с много големи количества материал. След около 2000 часа работа на прототипа в рамките на две години и споделен производствен опит от страна на клиента, инженерите на Komptech са напълно уверени в качествата на новия шредер.

Голяма производителност и много здрава конструкция - това са отличителните характеристики на новия Lacero 8010. Сърцето на машината е масивен шредиращ ротор, куплиран към дизелов двигател Caterpillar C18 с мощност 800 к.с. (Етап V). Тази комбинация позволява изключително ефективно шредиране на всички видове отпадъчна дървесина и зелена биомаса.

Постигнатите 400 м3/час шредирана отпадъчна дървесина и зелена биомаса с едновременно получаване на много хомогенен качествен продукт по нормите на EN ISO 17225-1, говорят красноречиво за способностите на машината. Големият бункер с активно поемане на отпадъците чрез верижен стоманен питател насочва материала към големия входящ отвор на шредера с размери 760х1520 мм. В конструкцията на ротора са вложени 16 подсилени износващи се плочи, които могат да се използват и от двете страни за удвояване на експлоатационния им живот. За задвижването се използва ремъчна предавка с цел постигане на максимална ефективност.

Komptech Lacero Shredder 2aДвустепенният ситов възел гарантира получаването на желаното качество на продукта. Ситото разполага с обезопасителна система, която изключва машината при навлизане на твърде едър материал и я предпазва от повреди. Големият изходящ конвейер осигурява височина на разтоварване от почти 5 м.

Новият шредер е оборудван стандартно с телематичната система Connect! на Komptech за постоянен мониторинг на работното и техническото състояние. Тя може да се надгради с модул за измерване на производителността по обем.

 

Екип

Прайм Технолоджийс ООД