Прайм Технолоджийс ООДПрайм Технолоджийс ООД
EnglishEnglish

Първи дизелов двигател Kubota под 19 kW с електронно управление

Новата горивна система TVCR намалява отделянето на черен пушек до съвсем незначително равнище

От Kubota Corporation обявиха, че компанията е разработила нов малък двигател - D902-K с обем 0,898 л, който е първият дизелов агрегат на Kubota с електронно управление в класа под 19 kW (25,8 к.с). Новият двигател е силно попълнение към дизеловата гама на Kubota, тъй като е съобразен с различните регионални емисионни стандарти, в т.ч. Етап V (ЕС) и Tier IV (САЩ). Освен това компактните му размери ще улесняват подмяната на двигатели от настоящата продуктова гама. По план серийното производство на D902-K започва през 2022 г.

Новият дизелов двигател е 3-цилиндров с максимална мощност 18,5 kW (24,8 к.с.). Той е разработен от Kubota в отговор на разнообразните потребности на производителите на строителна и индустриална техника по целия свят. Двигателят е с електронно управление и спестява на производителите на мобилна техника проектирането на нови конструкции, необходими за адаптиране машините към промяната на агрегатите и техните системи заради актуалните емисионни стандарти в мощностния клас под 19 kW. Реално D902-K е със същите габаритни размери, разположение на портовете, схема за монтаж и силоотводна точка (РТО) както на сегашния конвенционален модел.

Моделът D902-K разполага с нова горивна система TVCR, съчетана с единствената по рода си система Common Rail, разработена специално за малки двигатели. В резултат двигателят е компактен, лесен за монтаж, екологичен и с нисък разход на гориво. Отделяното количество черен дим при стартиране, ускоряване и рязко натоварване е съвсем незначително. Консумацията на дизел е с 5% по-малка от аналогичния конвенционален модел в сегашната гама.

Новият D902-K може да трансферира данни чрез CAN-шина, което позволява оборотите и въртящият момент да бъдат управлявани чрез сигнали от машината. CAN-шината осигурява и предаването на работните данни на двигателя към телематична система.

Екип

Прайм Технолоджийс ООД