Прайм Технолоджийс ООДПрайм Технолоджийс ООД
EnglishEnglish

Komptech Terminator Xtron - разнообразие от възможности за приложение

Високоефективният мобилен шредер Terminator xtron раздробява всички видове материали на малки парченца с възможност за регулиране на крайните размери.

Hай-нова версия на Terminator на практика позволява  да се изпълняват всички видове шредиране, независимо дали става въпрос за отпадъчна дървесина, зелена маса, твърди отпадъци от домакинствата или от търговската мрежа, в т.ч. и най-обемистите. Това осигурява на потребителите и рециклиращите фирми голямото преимущество да реагират много по-гъвкаво и рентабилно спрямо различните видове поръчки.

Komptech Terminator xtron разполага с новоразработен шредиращ агрегат тип V (Versatile), който осигурява добро поемане и ефективно раздробяване с постоянно качество на крайния продукт. Големият ротор е оборудван с 16 ножа, които са по-дълги и с нов дизайн, а външният му диаметър достига 1,17 м. Благодарение на издължените ножове се постига равномерно поглъщане на материала, дори когато това са обемисти отпадъци или клони. Големият диаметър предпазва ротора от увиване на отпадъци около него, които биха наложили прекъсване на работата и почистване.

17-те ножа на контрагребена повишават значително производителността на раздробяване. Отстоянието между ротора и гребена се регулира хидравлично и не се променя след настройката. По този начин степента на раздробяване може да се регулира така, че да се постигне перфектния краен размер при работа в цялостна технологична линия. За получаване на много по-фина фракция от преработвания отпадък може да се монтира допълнителен гребен.

В сравнение с останалите членове на семейството Terminator, новият модел на Komptech разполага с по-мощно хидравлично задвижване и усъвършенствана технология за управление. Двустранното задвижване на ротора е част от стандартната спецификация и гарантира изобилие от въртящ момент. Товарочувствителното управление автоматично регулира оборотите и силата на ротора в зависимост от материала. Така, при голямо натоварване, машината получава с 40% по-голям въртящ момент за справяне и с най-трудните за раздробяване отпадъци.

 

Екип

Прайм Технолоджийс ООД