Прайм Технолоджийс ООДПрайм Технолоджийс ООД
EnglishEnglish

Прайм Технолоджийс е официален дистрибутор на минидъмперите Thwaites

От Август 2020 г. Прайм Технолоджийс ООД бе избран за официален дистрибутор на минидъмпери от най-реномирания английски производител Thwaites - изобретил и пуснал първия минидъмпер на на пазара във Великобритания преди повече от 60 години. Чрез това партньорство успешно и синергично допълваме палитрата си от строителни и комунални машини, оглавявана от японския гранд Yanmar.

На българския пазар Прайм Технолоджийс ще предлага цялата продуктова гама на тясно специализирания производител на минидъмпери. Тя включва девет основни модела. Най-малкият е с полезен товар 1 т и хидростатично задвижване, като се предлага във версии със завъртане на коша на 180° за разтоварване отпред или отстрани или с повдигащ се кош за изсипване от по-голяма височина. Моделите с полезен товар 1.5 т, 2.3 т, 3.5 т и 4.5 т се предлагат единствено в конфигурация с хидростатично задвижване и разтоварване на коша със завъртане на 180°.

Най-масовите модели с капацитет 2 т и 3 т предлагат по-голямо разнообразие от варианти. От една страна трансмисията може да бъде хидростатична или ръчна механична. Възможностите за разтоварване на коша са три: само отпред, завъртане на коша на 180° и завъртане на 180°на повдигащ се кош за изсипване от високо.

От своя страна най-големите модели - с полезен товар 6 т и 9 т, се отличават и с най-много версии. При задвижването има избор от хидромеханична трансмисия тип Powershift или Powershuttle, а разтоварването на коша е предно или със завъртане на 180°. Освен със защита срещу преобръщане (ROPS, ниво 2) чрез ролбар, тези минидъмпери се предлагат и с кабина със защита срещу падащи предмети (FOPS, ниво 2). Специфичен модел е 9-тонният Super Vis със скосен кош, осигуряващ много по-добра видимост на оператора пред машината.

Thwaites Limited започва своята дейност през 30-те години на 20 век с производство на селскостопанска техника, а след Втората световна война има свой особен принос в мащабното строителство и възстановяване на Великобритания чрез изобретяването и производството на първия минидъмпер в Обединеното кралство в края на 40-те години.

 

Екип

Прайм Техноложнийс ООД