Прайм Технолоджийс ООДПрайм Технолоджийс ООД
EnglishEnglish

Превантивна поддръжка и оптимизиране на разходите с Metso Metrics

Технологията Metso Metrics, предназначена за фирмите в добива на инертни материали, спомага за следене на състоянието, поддръжката и управлението на трошачните и пресевни инсталации Metso. Свързаните към системата машини разполагат с голям брой най-съвременни сензори, които проследяват различни аспекти от работата на техниката. Клиентите имат на разположение интуитивен за работа интерфейс, достъпен чрез всички видове устройства с интернет, благодарение на който знаят какво се случва с техните машини денонощно.

Чрез Metso Metrics потребителите виждат ключови обобщени показатели за целия машинопарк, свързан към системата: отработени моточасове, разход на гориво/електроенергия, следващо сервизно обслужване и местоположение на всяка машина.

Разбира се, Metso Metrics предлага информация и за всяка една машина от момента, в който е включена към системата, в т.ч. моточасове, разход на гориво/електроенергия, предстоящо сервизно обслужване, списък с дейностите по поддръжката, списък с получените предупреждения, промени в работните параметри и местоположение. В случай, че на изходящата транспортна лента е монтирана везна, Metso Metrics може да покаже преработения от машината материал в тонове. Потребителите могат да настройват видовете уведомления и предупреждения, които желаят да получават.

Ползите от използването на Metso Metrics могат да се обобщят в няколко направления:

  • Системата спомага за идентифициране на машини, работещи под капацитета си, и насочване към предприемане на мерки за по-добро оползотворяване на капацитета на техниката и повишаване на ефективността;
  • Тя позволява намаляване на ежедневните проверки на място и ръчното записване и изпращане на доклади, тъй като осигурява дистанционно наблюдение и автоматични доклади за състоянието и работата на машините;
  • Metso Metrics спомага за намаляване на собствените складови наличности от резервни части и консумативи чрез създаване на график за регулярни сервизни обслужвания и планови ремонти.

Екип 

Прайм Технолоджийс ООД