Прайм Технолоджийс ООДПрайм Технолоджийс ООД
EnglishEnglish

Komptech представя новия малък Axtor 4510 - две в едно

С въвеждането на новия Axtor 4510 Komptech предлага машина за производство на дървесен чипс за най-различни приложения. Тя е най-малкият модел от серия Axtor, но както по-едрите членове на семейството работи перфектно и като чипър, и като шредер. Машината е отличен базов вариант за малки и средни фирми със стационарна или мобилна дейност.

Новата малка машина може е предназначена за преработка на дървесна и зелена растителна маса. В режим на раздробяване с ротор с подвижни ножове тя произвежда компост, докато в режим на производство на дървесен чипс с ротор с фиксирани ножове и по-ниски обороти тя произвежда гориво от биомаса, което е отличен вариант за отоплителни инсталации.

С мощност от 456 к.с. и същите размери на ротора както на по-големия Axtor 6010, новият модел предлага много добър баланс между работоспособност и икономии на гориво. Със своите малки размери и работна маса от 19 т във варианта на двуосно ремарке, машината може не само лесно да се транспортира, но и не изисква голямо пространство в условията на работа при малки до средни производства. Естествено, облекченото транспортиране е голямо предимство за фирми, които трябва гъвкаво да реагират при извършване на услуги на различни обекти и за различни дейности с машината - като чипър или шредер.

Преустройването от шредер на чипър става бързо и лесно. В рамките на няколко часа подвижните ножове могат да бъдат заменени от фиксирани държачи с прецизно режещи ножове за чипс или масивни ножове за раздробяване. Подмяната на неподвижните ножове за шредиране става дори по-бързо, като преминаването от шредер към чипър отнема под час и половина. Axtor 4510 може да се конфигурира много прецизно според дадената задача. Независимо дали ще преработва отпадъци от дървесина, стволове, останали клони след дърводобив, кори от дървета или зелена растителна маса, чрез правилен избор на ножове и сита може да се постигне удивителна производителност при съвсем нисък разход на дизел.

Екип

Прайм Технолоджийс ООД