Прайм Технолоджийс ООДПрайм Технолоджийс ООД
EnglishEnglish

Kubota навлиза при двигателите от 300 к.с.

Kubota Corporation обяви, че разработва нов индустриален дизелов двигател в класа 300 к.с., обозначен като S7509, който ще отговаря на емисионните норми на ЕС по Етап V. Компанията винаги се съобразява с разнообразните потребности на производителите на индустриални и строителни машини и логично държи най-голям пазарен дял на глобалния пазар на индустриални двигатели до 100 к.с. В допълнение към агрегата V5009 (210,9 к.с.), чието разработване стартира през 2017 г., Kubota планира да разшири гамата си и да стане световен производител номер 1 на индустриални двигатели в сегмента до 300 к.с.

Новият дизелов агрегат Kubota S7509 е проектиран за висока работоспособност при нисък разход на гориво. Японските инженери не само оптимизират изгарянето на дизела за постигане на голяма мощност и висок въртящ момент, но влагат и много усилия за намаляване на консумацията на гориво  до възможно най-ниското ниво в сравнение с конкурентни двигатели в същия мощностен клас. Освен това е предвиден много компактен дизайн за максимално облекчаване на монтажа. При поръчка на двигателя Kubota S7509 клиентите ще имат избор от две силоотводни точки (РТО), което също предлага голяма гъвкавост при проектирането на съответната машина, монтирането и поддръжката на агрегата.

Самият двигател е 6-цилиндров с обем 7,5 л и максимална мощност 228,4 кВт/310,6 к.с. За съобразяване с екологичните изисквания на ЕС по Етап V от Kubota разчитат от една страна на селективна каталитична редукция (SCR) с впръскване на AdBlue. Чрез тази технология се свеждат до минимум азотните оксиди в отработените газове. От друга страна се използва филтър (DPF) за улавяне на частици от изгорелите газове, който е задължителен за изпълнение на емисионните норми, заложени в Етап V на ЕС. Този стандарт е най-строгият в света, особено за изпусканите в атмосферата частици (сажди и др. подобни), и неговото прилагане започна през 2019-2020 г.

Серийното производство на двигателя Kubota S7509 е планирано да започне през 2023 г.

Екип

Прайм Технолоджийс ООД