Прайм Технолоджийс ООДПрайм Технолоджийс ООД
EnglishEnglish

Volvo Penta доставя Етап V двигатели за Metso

Партньорството между Metso и Volvo Penta датира още от 2016 г., след като все повече клиенти започват да търсят машини с икономични дизелови двигатели. През последните месеци Metso започна да монтира двигатели Volvo Penta по Етап V на ЕС, които се предлагат като опция за мобилните трошачки от реномираната марка.

Световният лидер в производството на кариерно оборудване Metso поръчва дизелови двигатели Volvo Penta по Етап V на ЕС, за да осигури ефективно и икономично захранване на група от модели мобилни трошачки от серия Lokotrack. От своя страна Volvo Penta доставя няколко модела дизелови двигатели по Етап V: D11 и D13, влагани обичайно в мобилни машини за извъншосейни приложения, както D16 от гамата за електрогенератори. Metso започна да разчита на дизелови двигатели Volvo Penta през 2016 г., предлагани като опция, вследствие на увеличено търсене от клиенти от Северна Европа, които традиционно използват техника Volvo.

 

Оптимизирана горивна ефективност

Новите агрегати Volvo Penta D11 и D13 по Етап V на ЕС осигуряват икономии на гориво до 5% в сравнение с поколението по Етап IV. Двигателят и системата за последващо третиране на изгорелите газове работят в перфектна хармония, съставяйки мощен агрегат, който отговаря на изискванията за най-различни приложения, особено в трудни работни условия.

Първите двигатели Volvo Penta D16 по Етап V за електрогенератори бяха въведени на пазара през март 2019 г. Моделът D16 е с елегантен и компактен дизайн и с по-малко изисквания за поддръжка. Той постига около 3% икономии на гориво в сравнение с генерацията по Етап IIIA, осигурявайки по-малко общи разходи за експлоатация и поддръжка.

 

Дългосрочно партньорство

За Кимо Антила, вицепрезидент Мобилни решения в Metso, ползите от съвместната работа с Volvo Penta не се ограничават само в рамките на доброто представяне на двигателите. „Една от главните причини, поради която избрахме Volvo Penta е, че те са много добър партньор за работа. Имаме директен контакт в заводите им, което за нас е от голямо значение. А и репутацията на двигателите е много добра, което означава, че клиентите са доволни. Смятам, че нашето партньорство ще продължи за много години напред“, коментира той.

 

Екип

Прайм Технолоджийс ООД